Höga krav på dagens datacenter

Trenden inom både datacom och telecom är att växla från 48 VDC- och AC-system till 380 VDC-system för att minimera energiförluster och förenkla systemdesignen. Här spelar den nyutvecklade Y-Frame-serien från CBI en viktig roll. Det är en dvärgbrytare avsedd för att hantera hög DC-spänning, för närvarande upp till 600 VDC i en mycket kompakt formfaktor. Som alla våra automatsäkringar är den hydraulmagnetisk och genererar därmed mindre värme och förluster jämfört med en traditionell automatsäkring. Detta betyder; mindre energiförluster och mindre värmeproblem i applikationerna.

 

Lägre energiförbrukning

Hydraulisk-magnetisk avsäkring är betydligt mer energieffektivt än traditionella termiska automatsäkringar. Detta beror på det lägre interresistans i säkringen.

 

Innovativ elinstallation

En av fördelarna med att använda Emcomps hydraulmagnetiska automatsäkringar är deras kompakta storlek jämfört med traditionella automatsäkringar. Detta resulterar i en innovativ installation som tar ca 30% mindre plats i anspråk.

 

Pålitlig och underhållsfri avsäkring

Komponenterna väljs noggrant för maximal livslängd. Dvärgbrytarna för Datacenter ger optimalt skydd och kräver inget underhåll. Detta eftersom mekanismen som känner av överlast är hermetiskt tillsluten och därför inte utsätts för luftens föroreningar. Tack vare den hydraulmagnetisa principen så håller de dessutom alltid märkström, oavsett omgivningstemperatur. Medan en traditionell dvärgbrytare med termiskt överlastskydd måste temperaturkompenseras vid temperaturer över rumstemperatur så håller våra produkter märkström även vid + 85 grader C.

 

Mer information

Emcomps avsäkringslösningar  för Datacenter utvecklas av CBI i Sydafrika. Automatsäkringarna uppfyller flera internationella standarder, t.ex. IEC / EN / VDE (Europa), UL (Amerika) och CCC (Kina). De finns i en rad olika standardutföranden men kan också anpassas efter kundens behov.

Produkter i fokus