Förnybar energi & energilagring

Emcomp förser området Förnybar Energi & energilagring med driftsäkra automatsäkringar som har låga driftskostnader. Automatsäkringarna levereras globalt genom Emcomps försäljningsorganisation. Till produktfördelarna hör att automatsäkringarna är underhållsfria och att varje delkomponent handplockats för att ge en gedigen slutprodukt. En del av hemligheten sitter i den hydraulmagnetiska konstruktionen som ger systemet bättre skydd och lägre driftskostnad.

 

Energisnål teknik som minskar CO2-utsläppen
Tack vare ett lågt inre motstånd minskar förlusterna med den hydraulmagnetiska tekniken. Flera av Emcomps automatsäkringar är testade och certifierade enligt den högsta klassen A. Att produkterna är energisnåla är ett viktigt säljargument för oss på Emcomp, men även för våra kunder som kan erbjuda ännu mer energismarta lösningar.

 

Internationella godkännanden
Emcomps hydraulmagnetiska automatsäkringar är godkända enligt flera internationella standarder. Lösningarna för avsäkring blir praktiska med minsta möjliga reservdelslager eftersom samma produkter används oavsett om applikationen ska till Nordamerika, Tyskland eller Kina.

 

Begränsat utrymme för elinstallation och säkringar
Utrymmena vid avsäkringen för solpanelsanläggningar är vanligtvis trånga och därför är det en stor fördel med kompakta komponenter. Med den hydraulmagnetiska tekniken blir automatsäkringarna smalare, 13 mm jämfört med 18 mm för termiska säkringar, vilket resulterar i fler säkringar på mindre yta.

 

Kundanpassade lösningar
Emcomp har många standardprodukter inom avsäkring men kan också ta fram specialanpassade säkringslösningar. Vi har även ett brett sortiment av kablar och kablage samt kan designa kompletta batteriavsäkringsboxar för varje kunds specifika behov.

 

Fler fakta
Emcomps säkringar för Förnybar Energi & energilagring har utvecklats av sydafrikanska CBI. Automatsäkringarna uppfyller flera internationella standarder, däribland IEC/EN/VDE (Europa), UL (amerikanska kontinenten) och CCC (Kina). De finns i standardutföranden och kan också skräddarsys för varje kunds unika miljö.

Produkter i fokus